Idei de amenajare

5 idei de amenajare cu piatră naturală ușor de realizat

5 idei de amenajare cu piatră naturală ușor de realizat

Dacă te pasionează lucrul manual și ești în căutarea unor îmbunătățiri rapide pentru casă, dar cu un impact mare, te poți inspira din acest articol pentru a-i da un aer sofisticat locuinței tale cu materiale din piatră naturală. Cu puțină creativitate și efort, oricine poate realiza aceste proiecte de amenajare, așa că te invităm să experimentezi fără frică.

Perete accentuat cu plăci de piatră:

Schimbarea aspectului unei camere poate fi atât de simplă precum aplicarea unor plăci de piatră pe un perete. Găsește plăci care îți plac, și cu adeziv special pentru piatră, le poți lipi pe peretele dorit. Rezultatul? Un perete care atrage toate privirile și pe care îl poți realiza singur într-un weekend.

Tipuri recomandate: Marmură, Quartz, Ceramică

 • Marmură: Oferă un aspect elegant și sofisticat, cu vene naturale și o gamă variată de culori
 • Quartz: Durabil și ușor de întreținut, quartzul vine într-o gamă variată de culori și modele
 • Ceramică: Accesibilă și versatilă, cu o varietate de modele și texturi

Blaturi de bucătărie:

Schimbă aspectul bucătăriei tale fără să te complici prea mult. Cumpără plăci de piatră la dimensiunile dorite și fixează-le pe blatul bucătăriei. Este o modalitate simplă și la îndemâna oricui de a adăuga un strop de eleganță în acest spațiu.

Tipuri recomandate: Marmură, Granit, Quartz

 • Marmură: Eleganță și rafinament, perfectă pentru blaturi de bucătărie
 • Granit: Dur și rezistent la zgârieturi, ideal pentru zonele de lucru
 • Quartz: Ușor de întreținut și disponibil într-o varietate de culori

Ghivece decorative:

Nu este nevoie să fii maestru în arta bricolajului pentru a stiliza niște ghivece. Așază pietre mici în jurul ghivecelor sau lipește-le direct pe suprafața acestora pentru a crea accente decorative. Este o activitate plăcută și creativă, iar rezultatul îți va înfrumuseța locuința.

Tipuri recomandate: Piatră peisagistică, Ceramică

 • Piatră peisagistică: Adaugă personalitate și un aspect natural întregului spațiu
 • Ceramică: O opțiune versatilă, potrivită pentru orice tip de ghiveci

Amenajarea șemineului:

Dacă ai un șemineu, poți adăuga plăci de piatră în jurul lui. Acest mic proiect poate face ca șemineul să devină punctul focal al camerei într-un mod simplu și accesibil.

Tipuri recomandate: Marmură, Granit

 • Marmură: Pentru o notă de eleganță și lux în jurul focului
 • Granit: Rezistent la căldură și extrem de durabil

Plăci de piatră în grădină:

Dacă visezi la o terasă sau poteci frumoase în grădină, plăcile de piatră sunt răspunsul. Le poți așeza într-un model creativ și voila, ai creat un spațiu exterior sofisticat. Mai mult, poți pune dale decorative în jurul florilor pentru a adăuga un element estetic plăcut și funcțional în spațiul exterior.

Tipuri recomandate: Travertin, Granit

 • Travertin: Ideal pentru a crea spații exterioare cu un aspect mediteranean
 • Granit: Rezistent la intemperii și ușor de întreținut

Cu aceste idei simple și realizabile, poți transforma treptat aspectul casei tale, aducând un plus de originalitate fără a fi necesare cunoștințe avansate de bricolaj. Experimentează cu diferite texturi și culori și creează un spațiu care reflectă personalitatea și gustul tău distinct.

Nu ezita să ne contactezi pentru orice întrebări legate de alegerea materialului potrivit, preț sau livrare. Echipa noastră de specialiști va fi cu tine în cel mai scurt timp posibil.