Ceramica, Idei de amenajare

Alegeri Estetice: Gresie cu Finisaj Mat, Lucios sau Texturat?

Alegeri Estetice: Gresie cu Finisaj Mat, Lucios sau Texturat?

Gresia este un tip de placă ceramică durabilă și rezistentă, fabricată din argilă presată și arsă la temperaturi înalte. Această procedură face gresia extrem de rezistentă la umiditate și abraziune. Cu o gamă variată de finisaje, gresia este nu doar durabilă și ușor de întreținut, ci și un element estetic esențial în amenajarea locuinței. În acest articol, te vom introduce în universul gresiei, explicând ce este, unde poate fi folosită și de ce este atât de iubită. De asemenea, îți vom oferi câteva idei de stiluri de design care pot fi puse în aplicare cu trei tipuri de finisaje ale gresiei: mat, lucios și texturat.

Gresia Mată

Gresia cu finisaj mat este un tip de gresie ceramică care are o suprafață netedă, dar nu strălucitoare, asemănătoare cu aspectul natural al pietrei sau al lemnului. Finisajul mat este obținut prin arsul gresiei la temperaturi înalte și prin aplicarea unui strat de glazură care nu produce strălucire. Iată trei exemple de stiluri de design în care gresia mată poate fi cea mai bună alegere:

Design Scandina­v:

Stilul scandinav se caracterizează prin minimalism, lumină naturală și simplitate. Gresia mată se potrivește perfect cu acest stil, oferind un aspect curat și discret, care completează paleta de culori pale.

Rustic Modern:

Îmbinând elemente rustice cu influențe moderne, acest stil adaugă căldura lemnului și elementele industriale în designul interior. Gresia mată poate fi utilizată pentru a crea contrast și a aduce echilibru într-o astfel de încăpere.

Boho-Chic:

Dacă ești un fan al stilului boem și dorești o estetică eclectică, gresia mată poate oferi fundalul perfect pentru a pune în valoare piese de mobilier colorate și textile bogate.

Gresia Lucioasă

Gresia cu finisaj lucios este un tip de gresie ceramică care are o suprafață strălucitoare și netedă, asemănătoare cu oglinda. Acest tip de gresie este obținut prin aplicarea unui strat de glazură specială pe suprafața plăcii ceramice și apoi arsă la temperaturi înalte pentru a produce un aspect strălucitor și lucios. Este important de menționat că, deși este ușor de curățat, gresia cu finisaj lucios poate fi mai predispusă la zgârieturi și urme de apă decât variantele mate sau texturate. Prin urmare, trebuie să fie întreținută cu grijă pentru a menține strălucirea și aspectul său inițial. Iată trei moduri în care acest tip de gresie poate fi utilizat pentru a adăuga strălucire spațiului tău:

Art Deco:

Stilul Art Deco se caracterizează prin eleganța retro și simetria geometrică. Gresia lucioasă cu modele grafice sau culori intense poate crea un spațiu care aduce un omagiu acestui stil istoric.

Contemporan Chic:

Pentru un aspect modern și sofisticat, alege gresie lucioasă în culori neutre sau pastelate. Această alegere se potrivește perfect pentru băi spațioase sau bucătării elegante.

Stil Clasic European:

Gresia lucioasă poate adăuga un aer de rafinament în stilurile clasice europene, cum ar fi stilul francez sau italian. Alege modele inspirate de mozaicuri sau ornamentele tradiționale.

Gresia Texturată (Antiderapantă)

Gresia texturată, cunoscută și sub numele de antiderapantă, este un tip special de gresie care oferă siguranță prin aderența sa sporită, făcând-o o alegere practică și estetică pentru spațiile umede sau zonele cu risc de alunecare. Gresia texturată este fabricată utilizând tehnici speciale pentru a crea aceste texturi și aderențe, iar aceasta este proiectată să ofere o suprafață mai sigură și mai stabilă, în special atunci când este expusă la apă sau alte lichide. Iată trei moduri în care o poți folosi:

Bucătăria de Vară:

Pentru podeaua bucătăriei de vară sau a terasei, gresia texturată este ideală, deoarece oferă o suprafață sigură și o textură care completează elementele naturale ale mediului exterior.

Băile cu Extra Aderență:

Gresia texturată este esențială în băile destinate persoanelor în vârstă sau cu mobilitate redusă, asigurând aderență și siguranță.

Design Industrial:

Dacă ești atras de stilul industrial, gresia texturată adaugă o notă autentică, imitând textura betonului și completând aspectul robust al acestui stil.

Cu finisajul potrivit, gresia poate aduce eleganță, strălucire sau textură, transformând complet spațiul tău în funcție de preferințele și necesitățile tale. Nu ezita sa ne contactezi pentru orice întrebări legate de alegerea materialului potrivit, preț sau livrare. Echipa noastră de specialiști va fi cu tine în cel mai scurt timp posibil.