Idei de amenajare

Cum să alegi materialul potrivit în funcție de camera pe care vrei s-o amenajezi?

Cum să alegi materialul potrivit în funcție de camera pe care vrei s-o amenajezi?

Amenajarea unei camere nu se rezumă doar la aspectul estetic, ci și la funcționalitatea spațiului. Fiecare material ales pentru pardoseală, pereți sau blaturi de bucătărie contribuie la crearea unei atmosfere unice. Iată un ghid detaliat pentru a te ajuta să alegi materialului potrivit, luând în considerare fiecare aspect esențial.

Înțelegerea scopului fiecărui spațiu:

Înainte de a alege materialul potrivit, este important să pornim de la scopul spațiului pe care vrem să-l amenajăm. De exemplu, bucătăria, fiind o zonă cu trafic intens, necesită un material rezistent la pete și uzură, cum ar fi travertinul sau ceramica. Baia necesită materiale rezistente la umiditate, cum ar fi granitul sau ceramica. Iar pentru sufragerie sau dormitor se pot alege materiale care îndeplinesc mai mult funcția estetică, cum ar fi marmura pentru elemente decorative, sau travertinul pentru pardoseală. Așadar, înainte de a face alegeri în privința materialelor, trebuie să te întrebi: “Care este funcția acestei camere și ce atmosferă doresc să creez?”

Echilibrarea esteticii și funcționalității:

Este important să găsești un echilibru între estetică și funcționalitate. Alege materiale care nu numai că se potrivesc cu designul general al camerei, dar care și îndeplinesc anumite cerințe. De exemplu, pentru podele, poate fi util să optezi pentru materiale rezistente la uzură, iar pentru pereți, materiale care adaugă căldură și caracterul dorit.

Alegerea dimensiunii, formei, culorii și a texturii potrivite:

Aspectele fizice ale materialelor au un impact semnificativ asupra designului general al camerei. Plăcile mari pot crea iluzia unui spațiu mai mare, în timp ce formele și modelele pot adăuga caracter spațiului. De asemenea, culorile armonioase completează paleta generală a camerei, iar texturile pot adăuga adâncime și personalitate. Experimentează cu texturi naturale pentru o atmosferă rustică sau cu texturi lucioase pentru un design modern.

5 stiluri predominante de design interior cu plăci din diferite materiale:

Design modern cu ceramică:

 • Plăcile ceramice pot fi integrate în designul modern, oferind o gamă variată de culori și modele pentru a accentua spațiul.
 • Piese de mobilier: Alege mobilier cu linii simple și curate precum o masă de dining cu blat ceramic sau un bufet modern.
 • Obiecte decorative: Accesorii minimaliste, cum ar fi vase ceramice de designer. De asemenea, corpurile de iluminat moderne pot adăuga un plus de eleganță.

Design clasic cu marmură:

 • Combină plăci mari din marmură pentru a crea o atmosferă luxoasă și clasică în sufragerii sau dormitoare.
 • Piese de mobilier: Optează pentru mobilier elegant, cum ar fi mese de cafea cu blaturi din marmură sau plăci de marmură fine pentru încadrarea oglinzilor.
 • Obiecte decorative: Adaugă accente de aur sau argint pentru a completa atmosfera clasică. Folosește candelabre și rame de tablouri sofisticate.

Design rustic cu travertin:

 • Utilizează plăci de travertin pentru a adăuga un aspect rustic și natural în bucătării sau sufragerii.
 • Piese de mobilier: Alege piese de mobilier din lemn masiv pentru a completa aspectul rustic. O masă de bucătărie cu blat din travertin poate adăuga un farmec deosebit.
 • Obiecte decorative: Optează pentru plante în ghivece din lut și textile naturale precum perdele sau cuverturi cu texturi inspirate de natură.

Design contemporan cu granit:

 • Granitul adaugă o notă de lux contemporan și poate fi potrivit pentru sufragerii, băi sau bucătării elegante.
 • Piese de mobilier: Optează pentru mobilier cu finisaje lucioase și contururi precise. De exemplu, o masă de cafea cu blat din granit și picioare metalice subțiri.
 • Obiecte decorative: Adăugați perne decorative și plăci metalice pe pereți pentru a crea un contrast interesant.

Design eclectic cu combinații creative:

 • Experimentează cu combinații de materiale precum ceramică și travertin sau granit și marmură pentru a crea un design interior eclectic și expresiv.
 • Piese de mobilier: Alege piese de mobilier deosebite, cum ar fi fotolii cu tapițerie eclectică sau dulapuri cu fronturi din diverse materiale.
 • Obiecte decorative: Optează pentru o varietate de obiecte decorative, precum plante în ghivece colorate, perne cu modele vesele și tablouri abstracte.

În concluzie, alegerea materialului potrivit pentru fiecare cameră este esențială pentru a transforma orice spațiu într-un mediu armonios și plăcut. În plus, integrarea atentă a pieselor de mobilier, textilelor, plantelor, corpurilor de iluminat și a altor obiecte decorative poate adăuga straturi de complexitate și personalitate, creând un spațiu plin de caracter.

Nu ezita să ne contactezi pentru orice întrebări legate de alegerea materialului potrivit, preț sau livrare. Echipa noastră de specialiști va fi cu tine în cel mai scurt timp posibil.